VT WeightLoss - шаблон joomla Книги

 

 

Dni prechodu na normálnu stravu

Druhy potravín

 

1

2-3

4-5

6-7

8-10

11-15

16-30

Šťavy -mrkvová, uhorková,

jablčná, hroznová .....

500g

1000g

500g

600g

-

-

-

Ovocie strúhané

 

-

-

500g

600g

450g

375g

500g

Mrkva strúhaná

 

-

-

250g

600g

300g

200g

-

Kefír, cmar, acidofilné mlieko,

jogurt,....

-

-

-

-

300g

400g

600g

Polievka zeleninová s ryžou (pohanka, krúpky)

-

-

200g

400g

700g

700g

700g

Med

 

-

-

-

40g

60g

60g

75g

Orechy (vlašské, lieskové, mandle, para, kešu......)

-

-

-

-

70g

100g

100g

Chlieb tmavý

 

-

-

-

-

100g

300g

400g

Vinegret (zeleninový šalát)

 

-

-

-

300g

400g

400g

500g

Rastlinný olej (olivový, ľanový,

konopný, orechový, ....)

-

-

-

-

15g

15g

30g

Kaša (pohanková, ryžová, krúpková, jačmenná, pšenová), s mliekom (vodou)

-

-

-

150g

200g

200g

200g

Šaláty zo surovej zeleniny

 

-

-

-

-

400g

400g

400g

Čerstvé maslo

 

-

-

-

-

20g

20g

20g

iné

 

 

 

 

 

 

 

 

iné

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Šťavy (mrkvová,jablčná,hroznová ai.) sa prvý deň riedia napoly s vodou , druhý a tretí deň neriedené, 4.-5. deň sa je ovocie a mrkva ako pyré alebo jemne strúhané, 6.-7. deň musí byť kaša (pohanková, krupicová, ryžová, ovsená) riedka a musí sa dôkladne a dlho presliniť a požuť. Denný príjem si treba rozložiť na min. 5-6 príjmov (cca každé 2-3 hodiny) .

2. Šťavy sa pijú malými dúškami, musia sa vychutnávať, dôkladne presliniť, čo je veľmi dôležité.

3. Od 2.dňa možno medzi príjmom šťavy piť aj bylinkové , nesladené čaje.

4. Stravu od 10.-30. dňa možno kombinovať rôzne, s využitím potravín, ktoré máme po ruke. Pridržujeme sa rastlinnej a mliečnej stravy (nízkokalorické kefíry, jogurty) s najväčším obsahom vitamínov a minerálnych solí.

5. Nedostatok čerstvého ovocia možno nahradiť zodpovedajúcim množstvom konzervovaného alebo sušeného ovocia , ktoré je nutné ešte dôkladnejšie rozkúsať a rozžuvať.

6. Vinegret je výdatný zeleninový šalát z ruskej kuchyne.

VINEGRET, porcia 500g :

250g varených zemiakov, 100g surovej postrúhanej mrkvy, 80g varenej cvikle, 50g jemne nastrúhanej kapusty, 15g rastlinný olej, 5g surová cibuľa nakrájaná na malé kocky, čajová lyžička citrónovej šťavy .

 

HerbertSheltondoporučuje :

Strava po hladovaní môže pozostávať z ľubovolných dostupných potravín , ale po našom výskume sme dospeli k názoru, že najbezpečnejšie sú ovocné a zeleninové šťavy . Musia byť čerstvo pripravované. Pokiaľ stoja dlhšie, strácajú hodnotu a vitamíny, v dôsledku okysličovania. Koncentrované šťavy nie sú na začiatok prechodného obdobia vhodné.“

Ostražitosť pri diete po ukončení hladovania spravidla zodpovedá dĺžke periódy hladovania.